Viser 20 Gaoxiao Lys Hæler Svart Cm Lærstøvler Høye Kunder wzX4qXd

Etter at Memona Sarwar (34) gikk hardt ut mot useriøse menn som ville kjøpe seksuelle tjenester i skjønnhetssalongen hennes, tyder mye på at problemet har opphørt.

LETTET: Memona Sarwar (34) er lettet over at problemet med slibrige menn ser ut til å ha roet seg. Tilbakemeldingene hun har fått fra resten av bransjen tyder på at hudpleiere over hele Norge sliter med det samme problemet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

STORGATA: I hvert fall virker det som om de som følte seg truffet har holdt avstand, skal vi tro 34-åringen.

– Vi har ikke fått noen telefoner eller henvendelser fra plagsomme menn etter at iTromsø skrev om saken, sier en lettet hudpleieterapeut.

Les bakgrunnen: Plages av pågående menn som ønsker sexmassasje (iTromsø Pluss)

Bred støtte

Sarwar eier skjønnhetssalongen Memonas Beautyroom i Storgata, og har det siste halvåret nesten daglig vært plaget av menn som ringer eller regelrett tropper opp i salongen med forespørsler om sexmassasjer. Mange fristet også med ekstra betaling for behandlinger med «happy ending».

34-åringen visste ikke hvordan hun skulle håndtere det stadig økende problemet, men etter at iTromsø omtalte saken for to uker siden, har det vært stille fra de pågående og useriøse kundene.

Sarwar er svært takknemlig for støtten hun har fått etter at hun valgte å snakke om problemet offentlig.

– Jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger fra andre salonger over hele landet, og fra hudterapeuter i store byer som Bergen, Stavanger og Trondheim som sliter med det samme problemet. De synes det er flott at jeg våget å ta det opp, sier hun.

Utbredt over hele landet

Hudpleieterapeuten forteller at tilbakemeldingene tyder på at sexmassasje er et utbredt problem i flere byer i Norge.

– Det var også en mann som kontaktet meg og fortalte at kona hans jobber som massør på Svalbard og at de er plaget med det samme der, sier Sarwar.

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått så mye støtte, og spesielt fra andre i bransjen og fra kundene, legger hun til.

Var nervøs

Salongeieren forteller at hun var usikker på om det ville lønne seg å gå ut offentlig med problemet, og at hun var redd det ville gi salongen hennes et dårlig rykte.

– Jeg var nervøs på forhånd fordi jeg ikke visste hvordan folk ville reagere eller hvordan de ville se på salongen og oss som jobber her. Men nå er jeg veldig glad for at jeg valgte å si ifra. Det handler om å vise oss respekt, og både kunder og andre i bransjen synes det er sterkt og modig å stå fram om dette, sier Sarwar.

Ikke til salgs

– Kvinnefronten i Tromsø kom i tillegg med blomster til oss. De takket så mye for at vi tok opp problemet og at jeg våget å gå ut i media og si at vi ikke er til salgs, sier hudpleieterapeuten.

Leder i Kvinnefronten i Tromsø, Marte Nustad, valgte å personlig levere blomster til skjønnhetssalongen etter at hun leste saken i avisen. Hun forteller at hun er glad for å se at noen sier ifra og står opp for seg selv.

Hæler 20 Lærstøvler Høye Kunder Svart Cm Viser Gaoxiao Lys – Dette er et problem som påvirker hele samfunnet og ikke bare dem som er direkte involvert.

Hun er klar på at holdningen om at alle er til salgs og kan kjøpes så lenge man har penger, er noe som må slås hardt ned på.

– Vi må støtte hverandre når noen tør å gå ut med disse problemene, slik at man slipper å føle seg alene. Det er også viktig å minne folk på at det er ulovlig å kjøpe seg tilgang til andres kropp på den måten, påpeker Nustad.

Håper problemet er borte

Saken har også fått bred støtte i sosiale medier, og nå håper Sarwar at problemet med useriøse kunder er borte for godt.

– Jeg er så takknemlig for all støtten. Alle har vært så positive, og de andre som jobber her er veldig glade for at de slipper å få telefoner og henvendelser fra plagsomme menn. Jeg håper bare det fortsetter slik.

Viser 20 Gaoxiao Lys Hæler Svart Cm Lærstøvler Høye Kunder wzX4qXd